Над 1500 души с патронажна грижа във варненско

Над 1500 души с патронажна грижа във варненско

Над 1500 души във варненско ще бъдат обхванати от проекта „Патронажна грижа +“. Той ще се реализира догодина по приоритетна ос „Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката“.

По първото направление на проекта се предвижда 495 души с увреждания и невъзможност за самообслужване, поставени под карантина, да получават патронажна грижа. За тях ще се грижи екип от специалисти и помощен персонал с обща численост от 44 души.

Новият компонент, който е насочен към най-застрашените от COVID-19, ще осигури устойчивост на предлаганите към момента услуги по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Варна - Компонент 2“, чиято реализация ще приключи през месец декември тази година.

Във второто направление ще бъдат реализирани мерки, насочени към опазване на здравето на 1 089 потребители на социални услуги, както и на персонала, ангажиран с тяхното предоставяне. Ще бъде назначени допълнително 46 служители за осигуряване на безопасна среда за функциониране на социалните услуги в контекста на епидемична обстановка.

При необходимост ще бъде осигурена компютърна техника за предоставянето дистанционно на услугите. По-активното използване на информационните технологии ще разшири възможностите за споделянето на опит и добри практики между специалисти в социалната сфера.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.