Варна: Над 14 млн. лв. инвестира Енергото за подмяна на кабели

Варна: Над 14 млн. лв. инвестира Енергото за подмяна на кабели

ЕРП Север ще инвестира през 2021 година над 14 милиона лева в електроразпределителната мрежа на област Варна. Реконструкцията на мрежите и подмяна на кабелните линии при установена необходимост, както и обхващане на места с повишено потребление на електроенергия за изграждането на изцяло нова мрежа, са във фокуса на дейностите.

Акцент в инвестиционната работа ще бъде подмяната на въздушни кабелни линии, изграждането на нова мрежа и съоръжения във вилните зони около град Варна. С оглед на повишения ръст на строителството приоритет остава и работата по присъединяване на новоизградени съоръжения към електроразпределителната мрежа, стана ясно на среща между ръководството на Енерго-Про с кмета на Варна Иван Портних и представители на общинската администрация.

На нея бяха представени инвестиционните намерения на дружеството за 2021 г. за развитие на електроразпределителната мрежа в областта и актуалните теми от електроенергийния сектор – задължителната либерализация на пазара на електроенергия за малките бизнес клиенти и очакваната промяна в крайните цени на регулиран пазар от 1 юли т.г.

По време на срещата бяха обсъдени и текущи въпроси, свързани с дейността на компанията за обновяване и ремонт на електроразпределителната мрежа в района на град Варна и областта. Управителите на електроразпределителното дружество представиха направените подобрения по мрежата за 2020 г., довели до повишаване качеството и сигурността на електрозахранването на хиляди домакинства, клиенти на дружеството.

Обсъдени бяха и съвместните действия и синхронизирани усилия между общината и дружеството при ремонт и рехабилитация на инфраструктурата още на етап инвестиционни намерения.  

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.