Началникът на отбраната посети механизираната бригада в Карлово

Началникът на отбраната посети механизираната бригада в Карлово

Това постави началото от поредица негови посещения във военните формирования у нас

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети днес 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, съобщиха от МО.

Това постави началото от поредица негови посещения във военните формирования у нас.

„Нормално е за всеки новоназначен началник на отбраната да извърши своеобразен одит. Едно е да създаваш способности на Българската армия по щатове, щатно-длъжностни разписания, военновременни щатове и образци техника. Друго е, когато усетиш на място пулса на формированията, срещнеш се и видиш от първо лице каква е проблематиката при изпълнение на ежедневната войнска дейност“, посочи началникът на отбраната.

Адмирал Ефтимов изтъкна важността на личното запознаване с мнението на военнослужещите за развитието на способностите, които формированията поддържат, както и с визията им за Българската армия.

В новооткритите зали „Стремци” той проведе среща с представители на личния състав на бригадата и се запозна с предизвикателствата, пред които са изправени военнослужещите. „Искам да напипам пулса на армията, да добавим обратната връзка в провеждащия се Стратегическия преглед на отбраната“, категоричен бе началникът на отбраната.

„Тук са основните образци техника на Българската армия и хората, които ги обслужват. Когато говорим за модернизационни проекти и за това какво можем да поддържаме в бъдеще, логично е да чуем техния глас – на хората, които карат машините и обслужват системите“, добави Ефтимов.

В посещението участваха също командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и директори на дирекции в Щаба на отбраната. Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков запозна гостите с въоръжението, техниката и войсковото оборудване на формированието, както и с новопостроената сграда на щаба. Демонстрирани бяха и възможностите на Полевата интегрирана комуникационно-информационна система.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.