Набират предприемачи за „Източен акселератор“ - Варна

Набират предприемачи за „Източен акселератор“ - Варна

Програмата „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ (BASE) отваря врати в Източна България. Тя е насочена към бъдещи предприемачи или такива, които искат да доразвият свой собствен бизнес, но в по-малките населени места в областите Варна, Добрич и Шумен.

Това съобщи инициаторът и директор на фондация „Източен акселератор“ Галин Димитров. На първо време обученията ще бъдат в Девня, Суворово и Долни Чифлик. Регистрацията е отворена до 11 ноември.

Програмата се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“ и събира на едно място успешни български предприемачи и хора с желанието и амбицията да стъпят в света на бизнеса.

По време на обученията участниците ще имат възможност да черпят знания и опит от успели български предприемачи. Те ще бъдат и напътствани от ментори с богат опит в бизнеса. Обучението е изключително достъпно, използват се методите на геймификацията, с което се цели да бъде приложено наученото на практика.

"Теоретичната част е предоставена по лесен начин с решаване на казуси и работа в екип", пояснява Димитров. Обучението е напълно безплатно. Ще могат да вземат участие хора от всякаква възраст, независимо дали имат или нямат разработен бизнес. Продължителността е 13 седмици, а занятията ще бъдат веднъж седмично с продължителност от 3 часа в извънработно време. По този начин участниците ще успеят да отделят достатъчно време за всекидневните си задължения, без това да възпрепятства тяхното обучение.  

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.