На второ класиране в СУ: 1027 приети, 8 запълнени специалности

На второ класиране в СУ: 1027 приети, 8 запълнени специалности

1027 кандидат-студенти са приети на второ класиране в СУ „Св. Климент Охридски”. Това стана ясно от резултатите, които бяха обявени днес. След първия етап от класирането са запълнени общо 8 специалности, посочват от вуза.

Общо 4 233 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. Запълнени са специалностите „Европеистика“ с френски език, „Стопанско управление“ с немски език, „Скандинавистика“, „Хебраистика“, „Софтуерно инженерство“, „Кореистика“, „Африканистика“ и „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ на английски език.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 15 до 17 юли включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Записването се извършва в отдел „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19 (коронавирус), записването на новоприетите студенти ще се извършва по график за отделните факултети и график за Юридическия факултет. Всички необходими документи за записване трябва да бъдат попълнени предварително. Студентска книжка се закупува от книжарниците в Ректората и факултетите.

Заплащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на Софийския университет.

Третият етап на класирането се извършва на 21 юли. Срокът за записване е от 22 до 24 юли. включително. Резултатите от това класиране са окончателни.

10 664 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“ (редовна форма на обучение). На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Софтуерно инженерство“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Графичен дизайн“, „Право“ (задочна форма на обучение), „Предучилищна и начална училищна педагогика (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Фармация“, „Международни отношения“, „Медицина“ и "Комуникационен мениджмънт".

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.