На първо четене: Премахват разделението на пристанищата

На първо четене: Премахват разделението на пристанищата

Премахват се разделенията на пристанищата за обществен транспорт с национално и регионално значение. Това приеха депутатите на първо четене с промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата. Предложението беше прието с 85 гласа „за“ бе против и 43 „въздържал се“.

По този начин държавните и частните пристанища за обществен транспорт се обединяват в едно пристанище. Също така се въвежда нова система на пристанищните такси и намаляване на случаите, в които се събира акваториална такса.

Целта на промените е да бъде създадена рамка за предоставяне на пристанищни услуги и общите правила за финансовата прозрачност на пристанищата, които се прилагат по отношение на морските пристанища, включени в основната и широкообхватна трансевропейска транспортна мрежа.

С други промени се предлага законова уредба на лодкостоянките като специализирани пристанищни обекти за обслужване на малките риболовни кораби е длъжен до 12 метра, които извършват дребномащабен крайбрежен риболов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.