0

„На многая лета”, силни аплодисменти и огромно количество цветя украсиха юбилейния концерт на оперетната прима Еделина Кънева „Всичките мои мъже“.

„На многая лета”, силни аплодисменти и огромно количество цветя украсиха юбилейния концерт на оперетната прима Еделина Кънева „Всичките мои мъже“.

На сцената тя беше с партньорите, с които е пяла най-много в Музикалния театър през годините: Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Специални гости на концерта бяха Орлин Горанов и Орлин Павлов. Изненада за публиката беше дуетът на Еделина с Тончо Токмакчиев, на когото тя е вокален педагог.

На концерта прозвучаха арии и дуети от оперетите „Веселата вдовица” и „Графиня Марица”, където Еделина Кънева прави коронните си роли. Със своите партньори на сцената тя изпя и дуети от мюзикъли, както и джаз и поп композиции. Участваха хорът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов и гост-диригент Любомир Денев.

След концерта Еделина Кънева беше отличена със „Златна лира” от Съюза на българските музикални и танцови дейци за високи творчески постижения и 30 години на сцената на Музикалния театър. „Ако нямаш публика – нямаш нищо”, призна примата пред зрителите.

„Ние, колегите и приятелите от Музикалния театър, изразяваме своето възхищение от твоя вокален и артистичен талант, харизмата и високия професионализъм, с които винаги завладяваш сърцата на публиката!”, заяви директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. От името на трупата тя пожела на Еделина Кънева творческо дълголетие, много нови сценични превъплъщения и безкрайни аплаузи. След това артисти и зрители изпяха заедно „На многая лета” в чест на известното сопрано. Сред публиката на юбилейния концерт в Музикалния театър присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му.