На #КОЙ пречи Делян Пеевски
6

На #КОЙ пречи Делян Пеевски

Кой превърна държавата в пробито канче?

Кой окраде джоба ни с надувани изкуствено в продължение на десетилетия сметки за ток и газ?

Кой загроби здравната система и направи болниците в заложник на фармацевтичния си бизнес?

Кой хем заграби индустрията на България, хем прибра и разликата от 134 милиарда лева между приватизираното и реално влязлото в хазната? Пари, с които мантрата на Прехода за „Швейцария на Балканите“ можеше и да не бъде просто химера. Ако същият този Преход не се беше оказал ни повече, ни по-малко фасада за подмяна.

Кой реши, че може да гази закони, да краде, да поръчва убийства, да черни България и всички нас – гражданите на тази държава, в чужбина, за да си харчи откраднатото – пак от всички нас, на воля? Без да плати сметката.

Кой подмени демокрацията ни? Онази, за която скачахме по площадите в началото на 90-те, за да се озовем 30 години по-късно целокупно в ролята на актьори в пошъл филм, в който животът ни е превърнат в заложник на диктатура на малцинството. Малцинство, което нагло, агресивно и пискливо се самопровъзгласява за говорител на цялото общество, газейки и правата, и вота, даден от това общество. Самозван народен съд, раздаващ присъди наляво и надясно. Зовящ за „деинсталация“ на демократично и законно избрани институции и лица. За да продължава да точи ресурсите на държавата и да ползва за дойна крава хазната й.

#КОЙ?

Колко пъти сте си задавали този въпрос, когато сте се чудили как да вържете семейния бюджет?

Когато сте недоумявали защо разградената образователна система, мятаща се от реформа на реформа, превръща децата ни в папагали? Та да може по-лесно да стават жертва на манипулациите и лъжите, заливащи цялото публично пространство.

Когато сте опирали до ошушканата до голо здравна система и сте се дивели защо хем си плащате здравните вноски, хем вадите допълнително пари за прегледите? А дарители трябва да осигуряват нужното на лекарите, за да спасяват пациенти.

Въпросите са много, но отговорът само един: същият този #КОЙ. Събирателният образ на дузина избраници на мимикриралата в псевдодясно комунистическа номенклатура, превърнали се за нощ в мултимилионери с подаръци, раздадени им при бандитската приватизация на наследника на червения Андрей Луканов – уж синия Иван Костов.

Олигарси, изградили с откраднатото паралелна държава

от къртици във всички институции. От НПО-та, които да изземат думата и да грачат в полза на босовете си от името на цялото общество, без то да им е давало позволение за това. От медии, финансирани пак с откраднатото, за да лъжат същото това общество.

Олигарси, назначени за такива от Иван Костов, но самият той подставено лице на сценаристи, целящи само едно – България да продължава да е в плена на руските интереси, а не там, където всички ние, гражданите й, избрахме да бъде – в демократичния свят, спазващ евроатлантически ценности.

Всички знаете имената на тези избраници. Едва ли е нужно да ви напомняме как още невръстен Иво Прокопиев се сдоби с каолинов монопол и се превърна в крал на ВЕИ-тата. Как „магураджията“ Васил Божков стана милиардер с хазартни подаръци, жилили хазната десетилетия. Как Огнян Донев се превърна във фармацевтичен крал, Сашо Дончев в газов барон, Цветан Василев във фараон на ограбена банка пирамида....

Списъкът с имената не е кратък. А този с далаверите им би могъл да запълни цяла секция в Националната библиотека. Престъпления, от възмездието за които те дълго време успяваха да избягат със сценарии за подмяна. Но сега, когато най-сетне ножът на правосъдието опря в гърлата им и се зададе истинска ревизия на първородния „грях“, който ги създаде – приватизацията,

#КОЙ задейства нов план. За метеж.

Отчаяно опитвайки се на принципа на крадеца, наричащ другите крадци, да прехвърли вината за престъпленията си върху хората, които му пречат да избяга от възмездието.

Всички сте чували и имената на мишените на #КОЙ. Заливат ви от медиите, подвластни на това задкулисие сутрин, обед и вечер. Години наред. И пак години наред на челно място в списъка от мишени на олигарсите е депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Замисляли ли сте се защо народен представител, при това от опозицията, който не е участвал в приватизацията, притежава цифром и словом 6 вестника (при над 200 печатни издания в страната), няма телевизии, няма радиа, няма и бизнес, който да ползва каквито и да било обществени ресурси, в това число и еврофондове (за разлика от вече изброените обвиняеми и подсъдими избраници на Костов), е сочен за виновник за всички злини в държавата? Странно, нали? А отговорът се съдържа в самия въпрос. Макар и депутат от опозицията, същият този Пеевски, откакто е в политиката, настойчиво и

упорито слага прът в колелата на далаверите

на въпросната групичка олигарси, приела за бащиния обществените ресурси с цяла серия законодателни инициативи. Инициативи, блокирали вторичния грабеж на КТБ и изкарали на светло как се финансира машината за пропаганда и лъжи, създадена от #КОЙ. А медиите от издателската му група, макар и малобройни на фона на гвардията служители на тази машина за пропаганда, вече десетилетия изкарват на светло далаверите на #КОЙ, като не позволяват на обществото да забрави престъпленията му. И ще продължават да го правят. Докато истината не победи, #КОЙ наистина не си плати за стореното, а обществото и държавата не се отърсят от хватката му.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.