0

Л идерът на ГЕБР Бойко Борисов получил призовка от служебния вътрешен министър Бойко Рашков и ще трявба да се яви на разпит в четвъртък. Това обяви самият лидер на ГЕБР на брифинг в централата на партията. 

Лидерът на ГЕБР Бойко Борисов получил призовка от служебния вътрешен министър Бойко Рашков и ще трявба да се яви на разпит в четвъртък. Това обяви самият лидер на ГЕБР на брифинг в централата на партията. 

"Току що я получих призовката, връчиха ми я в 11 и 4 минути. Викат ни в Главна Дирекция на полицията. От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам. Явно ще ме питат защо съм им бил лидерите в София и защо не съм купувал гласове като другите? Защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажа? Надявам се да изляза жив. Те са се разправяли така с опозицията”, каза Борисов.

"В призовката пише да се явя за снемане на сведения. Това пише" подчерта Борисов.

"Радев създаде хаос и уплаши хората, за това имаме рекордна ниска избирателна активност. Исках да видя кои са техниците, които имат право да пипат картите. Разкрил съм десетки печатници за фалшиви пари и карти за източване на банкови карти. Не случайно главния прокурор на САЩ, като благодареше изброи държавите, , а България я изброи поименно", каза той.

Лидерът на ГЕБР подчерта, че ЦИК два дена не могат да преброят 2% бюлетини.

"Не се плаша, ела да ме разпиташ ти Рашков... пак ви бих, а сега се чуди радевата машина как да манипулира. Издигаха Слави в култ, а сега след позицията му се държат, като ощипани", добави Борисов.

Той определи като самозванство и това, че Трифонов се е обявил за победител, преди да са излезли официалните резултати от ЦИК. Според него има и реален риск от трети избори.

Борисов подчерта, че от ГЕРБ нито един не е бил в 7/8 ТВ. "Вие ходихте, обаче. Вече ги има ромските гласове, сега затова Рашков го няма. Те не са ги заобичали, просто ги плашеха. Сега, като гледам резултатите... как ние сме купували гласове. Нали знаете за 7/8 от деня ще ни оправят", уточни Борисов.

Борисов ги обвини, че са корумпирани и подли. По думите му народа казал, че не искал ГЕРБ да бъде изчегъртан, но не искал и да управлява. "Христо има с 10% по- малко от ГЕРБ, Мая с 5% дава акъл. Това не е нормално", каза Борисов.

"Нещо е подготвено в тази тема. Те направиха, така че царя да няма и един общински съветник. Трябваше царя да е премиер. Свидетел съм как всички тези кръгчета се въртяха около него. Ако искаха да успокоят държавата, трябваше да сложат царя за премиер, защото на него не могат да влияят", коментира Борисов за това че предложените министри от Трифонов са били от НДСВ.

"Основната им цел е да създават хаос. Кой и как ще е президент..., ако царя е кандидат на хората ще им дойде в повече", отговори на въпрос дали Симеон Сакскобургготски може да е кандидат за президент, в контекста на сегашното предложено правителство от Трифонов.

"Време е да успокоим държавата. Сега целта им е да откраднат и ББР", категоричен бе Борисов.

"Юристите настояват да го атакуваме изборния резултат, но касиране на изборите и нов хаос, народа няма да може да го издържи", каза той и добави, че последно ГЕРБ трябва да се пита дали би подкрепил правителството на предложено от Трифонов. По думите му лидерът на ИТН вече казал, че не иска да е с ГЕРБ. 

"Лъжите на Радев стана една по една факт, не са бързи изборите и не изкорениха корпоративния вот", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.