На изпитите по практика: На 1,5 метра от изпитващия и по един квестор в стая

На изпитите по практика: На 1,5 метра от изпитващия и по един квестор в стая

При провеждането на държавни изпити по теория и практика за придобиване на професионална квалификация е необходимо осигуряване на физическа дистанция между явяващите се. В залите се допуска да има само по един квестор, който също трябва да бъде на 1,5 метра от изпитваните.

Това става ясно от съобщение на шефката на столичния образователен инспекторат Ваня Кастрева.

Противоепидемичните мерки, в това число и носенето на маски, важат и за индивидуалните практически часове и на  практически часове на индивидуално работно място.

Кастрева посочва, че предвид наложените обективни обстоятелства директорите следва да направят подходяща организация за изпълнение на седмичното разписание. Ако се налага и промяна в графиците за провеждане на държавните изпити по практика и изпитите за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение.

Когато практическото обучение може да се извършва ефективно в електронна среда, то може да продължите при спазване на изискванията на обучение в електронна среда от разстояние.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.