На 27 октомври КС заседава за Кирил Петков и Бюрото за защита

На 27 октомври КС заседава за Кирил Петков и Бюрото за защита

На 27 октомври т.г. Конституционния съд ще заседава по казуса за назначаването на Кирил Петков за служебен министър, както и за Бюрото за защита, съобщиха от съда.

Конституционно дело № 18/2021 г. по искане на петдесет и пет народни представители от 46-ото Народно събрание е за установяване на противоконституционност на Указ № 129 от 10.05.2021 г. (обн., ДВ, бр.39 от 12.05.2021 г.) на президента на Република България в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков Петков. Делото е за разглеждане по същество. Докладчик е съдия Таня Райковска.

Конституционно дело № 20/2021 г. по искане на главния прокурор на Република България е за установяване на противоконституционност на разпоредбата на § 25 от Преходните и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство (обн., ДВ, бр. 80 от 24.09.2021 г.). Делото е за разглеждане по допустимост. Докладчик е съдия Павлина Панова.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.