Още един аукцион за държавни ценни книжа за 200 млн. лв.

Още един аукцион за държавни ценни книжа за 200 млн. лв.

Още 200 милиона лв. дълг под формата на държавни ценни книжа (ДКЦ) ще бъде поет през втората седмица на февруари, съобщиха от сайта на Българската народна банка (БНБ). Това ще стане на предстоящ на 10-ти февруари аукцион.

Книжата имат срок от 5 години, а падежът им е на 15 януари 2025 г. Лихвеният процент е фиксиран в размер на 0.01%. Датата на плащане е на 12 февруари тази година.

Напомняме, че това ще е третата емисия от началото на 2020 г. Още в началото на годината бяха пласирани ДКЦ за 200 млн. лв. В края на януари беше поет и нов 10.5-годишен държавен дълг за 200 млн. лв. Общо това е дълг от 400 млн. лв. Според приетия закон за бюджета тази година правителството има право на вътрешен заем от 2.2. млрд. лв.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.