МЗ не може да помогне на ловешката болница

МЗ не може да помогне на ловешката болница

Министерството на здравеопазването не може да помогне на многопрофилната болница в Ловеч за осигуряването на лекари, които да покрият недостига на специалисти в някои отделения на лечебното заведение. Това е официалният отговор, който е получил областния управител на Ловеч Светослав Славчев, съобщават от БНР.

От здравното министерство посочват още, че лечебните заведения са самостоятелни юридически лица и тяхното управление е въпрос на мениджърски подход и умения на избраните ръководни органи.Определянето на вътрешно-организационна структура и предприемането на действия за обезпечаване на лечебното заведение с медицински специалисти, необходими за функционирането му, еизцяло от компетентността на съвета на директорите.

В началото на юни Славчев е поискал съдействие от министерството за стабилизиране на МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" – Ловеч. Той е настоял и дабъде нормализирано управлението на лечебното заведение и попълването на борда на директорите да стане по правилата.

Областният управител е очертал пред ведомството и неотложните проблеми на болницата, които спешно трябва да бъдат решени, за да може да изпълнява дейността си. В отговора от министерството се посочва, че е открита процедура за избор на членове на органи за управление на МБАЛ - Ловеч, обявена на 7 юни т. г., като срокът за заявленията е удължен поради липса на кандидати.

От МЗ посочват още, че приоритет при работата на Министерството на здравеопазването остават финансовото стабилизиране и кадрово обезпечаване на държавните лечебни заведения и биха подкрепили всички местни инициативи в тази посока.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.