0

П редлагаме ви една изключително лесна рецепта, която може да похапвате не само за закуска, но и по всяко време. Или пък, ако нямате хляб. Става дума за тутманик с кисело мляко, без месене, а става вкусен и пухкав. Няма втасване, всичко от което се нуждаете, е следното.

Предлагаме ви една изключително лесна рецепта, която може да похапвате не само за закуска, но и по всяко време. Или пък, ако нямате хляб. Става дума за тутманик с кисело мляко, без месене, а става вкусен и пухкав. Няма втасване, всичко от което се нуждаете, е следното.

Продукти:


брашно - 500 г
яйца - 4 бр. (едното е за намазване)
олио - 200 мл
сирене - 200 г
кисело мляко - 200 г
сода - 1 ч.л.

Може да поръсите с чубрица, сусам или пък в сместа да добавите и кашкавал. Всичко зависи от вкуса и предпочитанията ви.

Начин на приготвяне:

Добавяте содата към киселото мляко и оставяте да шупне. Разбивате яйцата. Към тях се добавят млякото със содата, олиото, натрошеното сирене (чубрица ако искате) и пресятото брашно. Може да добавите още саламче или кашкавал, както предпочитате. Разбърквате добре сместа. Разстилате я в намазнена тавичка и заглаждате отгоре, може и с ръка. Може да намажете с жълтък и да поръсите със сусам. Печете на около 180 градуса за около 25-30 минутки, докато се зачерви отгоре, като същевременно пробвате с клечка за зъби дали тестото е изпечено. Това е. Приятен апетит.