Мързелив тутманик със сиренце, без месене

Мързелив тутманик със сиренце, без месене

Предлагаме ви една изключително лесна рецепта, която може да похапвате не само за закуска, но и по всяко време. Или пък, ако нямате хляб. Става дума за тутманик с кисело мляко, без месене, а става вкусен и пухкав. Няма втасване, всичко от което се нуждаете, е следното.

Продукти:


брашно - 500 г
яйца - 4 бр. (едното е за намазване)
олио - 200 мл
сирене - 200 г
кисело мляко - 200 г
сода - 1 ч.л.

Може да поръсите с чубрица, сусам или пък в сместа да добавите и кашкавал. Всичко зависи от вкуса и предпочитанията ви.

Начин на приготвяне:

Добавяте содата към киселото мляко и оставяте да шупне. Разбивате яйцата. Към тях се добавят млякото със содата, олиото, натрошеното сирене (чубрица ако искате) и пресятото брашно. Може да добавите още саламче или кашкавал, както предпочитате. Разбърквате добре сместа. Разстилате я в намазнена тавичка и заглаждате отгоре, може и с ръка. Може да намажете с жълтък и да поръсите със сусам. Печете на около 180 градуса за около 25-30 минутки, докато се зачерви отгоре, като същевременно пробвате с клечка за зъби дали тестото е изпечено. Това е. Приятен апетит.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.