0

Т еатрална работилница "Сфумато" продължава да качва по едно представление седмично от своята театрална история в канала си в YouTube. Предложението за днес от 19 ч., което ще е активно до неделя включително, е "Мъртвата Дагмар или Малката кибритопродавачка" (със субтитри на английски). Машината на времето ще ви върне в 2010 г. в зала Underground на „Сфумато“.

Театрална работилница "Сфумато" продължава да качва по едно представление седмично от своята театрална история в канала си в YouTube. Предложението за днес от 19 ч., което ще е активно до неделя включително, е "Мъртвата Дагмар или Малката кибритопродавачка" (със субтитри на английски). Машината на времето ще ви върне в 2010 г. в зала Underground на „Сфумато“.

Петима чиновници от Отвъдното – Архангел, Ангел, Демон, Омир и Тупак Шакур, водят следствие по смъртта на Малката кибритопродавачка. В ролите са младите актьори Петър Мелтев, Димитър Марков, Юлиян Петров, Александър Митрев, Огнян Голев, Леонид Йовчев, а режисьор е Ида Даниел. Музиката е на Ambient Anarchist.
Копродукцията между Сдружение за съвременно алтернативно изкуство „По действителен случай“ и театрална работилница „Сфумато“ има номинация „Аскеер 2010“ за изгряваща звезда за Ида Даниел и номинация „Икар 2011“ за музиката на Ambient Anarchist.


Благодарение на поканата на ТР „Сфумато“ ще се върнете към размишленията що е грях и що е добродетел с изумителната история за малката Дагмар, безцензурно написана от Гоустдог.
Премиерата на представлението е в началото на февруари 2010 г. По това време театрите в България се субсидират по различни параметри от днес, което им позволява да осъществяват копродукции с независими театрални сдружения. Спектакълът е плод именно на едно такова успешно сътрудничество. Две години по-късно въпреки акциите на АСТ – Асоциация за свободен театър, условията за такива копродукции изчезват, а с тях – и възможността така създадените преставления да продължават да се играят.