0

Ж ител на град Багратионовск, Калининградска област, решил да отмъсти на жена си и удавил котката ѝ в пералнята. След това изпратил видео с мъртвото животно и в продължение на пет дни се укривал на територията на замъка Пройсиш Ейлау, съобщи пресслужбата на регионалното управление на МВР.

Жител на град Багратионовск, Калининградска област, решил да отмъсти на жена си и удавил котката ѝ в пералнята. След това изпратил видео с мъртвото животно и в продължение на пет дни се укривал на територията на замъка Пройсиш Ейлау, съобщи пресслужбата на регионалното управление на МВР.

Полицията установила, че 43-годишният мъж се ядосал, след като разбрал, че жена му заминала не при майка си, както му била казала, а при своя приятелка в Светлогорск. Разяреният мъж се почувствал измамен, напил се и под въздействието на алкохола решил да си отмъсти. Той хванал котката, която останала в жилището, напъхал я в пералнята и я пуснал да работи, при което животното се удавило.

Престъпникът запечатал деянието си на видео, което изпратил на жена си, след което избягал от къщи и се укривал пет дни, преди да бъде задържан, предаде БГНЕС. 

По данни на полицията, обвиняемият може да получи наказание лишаване от свобода за срок до три години.