Мъж и жена от Бобов дол отнесоха по 10 бона глоба за нарушена карантина

Мъж и жена от Бобов дол отнесоха по 10 бона глоба за нарушена карантина

Районен съд – Кюстендил, одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, и наложи наказания на бобовдолец, който не е спазил срока на 10 - дневна задължителна изолация /карантина/, във връзка с COVID -19.

32- годишният В. С. се признава за виновен в това, че на 28.04.2021 година в Кюстендил е нарушил предписание за поставяне под карантина за срок от 10 дни, а именно от 22.04.2021 г. до 01.05.2021 година, включително, поставена му от РЗИ- Видин, с адрес на изолация в гр. Бобов дол. За това престъпление подсъдимият ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, както и кумулативно предвиденото наказание „Глоба“ в размер на 10 000 лв.

Междувременно и магистратите от РС – Дупница, одобриха споразумение и наложиха наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за срок от 3 години и „Глоба“ в размер на 10 000 лв. на подсъдимата Д. Ш. от гр. Бобов дол. Тя се признава за виновна в това, че на 29.12.2020 г., в гр. Бобов дол е нарушила мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, като е нарушила предписание за поставяне под карантина, считано от 24.12.2020 г. до 02.01.2021 г., напускайки мястото.

Справка на магистратите в Кюстендил показва, че пет са образуваните дела за това престъпление през 2020 година, като това е второто дело за 2021 г. В районен съд – Дупница, делата по този текст са осем. От началото на 2021 година съдът е разгледал две дела, като по едно от тях е отхвърлил постигнатото споразумение, с което майка се признаваше за виновна, че детето й е нарушило предписание за карантина.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.