МВР започва проверка по записа от 78-о училище

МВР започва проверка по записа от 78-о училище

Скандалният запис от 78-мо училище „Христо Смирненски“ в град Банкя, на който директорката Весела Неделчева издава заповед към учителите – никакво внимание към родителите, е даден на специалности от полицията, за да проверят неговата достоверност. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев. Проверката от органите на реда ще бъде готова следващият месец.

„За съжаление имаме натрупване натрупване на негативни сигнали към директорката на училището. Не можем обаче да изхождаме от презумпцията за виновност. Трябва да направим проверка.“, заяви Вълчев. Той обясни, че директорът на училището твърди, че записът, в който се чуват думите на Неделчева към педагозите от школото „..от днес нататък - заповед по гарнизона: Никакво внимание на родителите, само изискване, без да ги оставяме да си казват своето мнение. Вие ще станете свидетел на това аз какво ще правя от тук нататък. Нито един родител няма да прекрачи моя праг, когато той пожелае. Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката...“, е манипулиран. „В случая това е основното. Ако се установи, че записът е достоверен, това е недопустимо“, каза още просветният министър.

Вълчев апелира Ваня Кастрева, началник на РУО - София град и работодател на директора на 78-о да бъде без компромисна, ако думите се окажат верни. „Хора, които създават напрежение, разделят училищната общност, отблъскват или гонят родители, нямат място в системата и на директорка позиция“, коментира още Вълчев. Той обясни, че има пропуски в училищната дейност, но проблемът в големия брой сигнали, че родителската и учителската общност са разделени.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.