МВР и Международната банка за възстановяване и развитие подписаха споразумение за подкрепа
6

МВР и Международната банка за възстановяване и развитие подписаха споразумение за подкрепа

Министерството на вътрешните работи и Международната банка за възстановяване и развитие продписаха споразумение за подкрепа при изпълнение на дейностите, свързани с управлението на риска от бедствия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Документът, чията продължителност е 24 месеца, е в съответствие с Меморандума за разбирателство между правителството на Република България и международната финансова организация. С подписването му Министерството на вътрешните работи ще получи подкрепа при разработването на предложение за Национален план за управление на риска от бедствия, възползвайки се от информацията и международния опит, с които банката разполага в тази област. Дейностите, в които двете организаии ще си сътрудничат, са свързани с изпълнението на приоритетите за намаляване риска от бедствия, заложени в Националната програма за развитие: България 2020, както и целите от Националната стратегия за намаляване на риска от бедствия 2018 – 2030 г. Предвидените в договора дейности ще се финансират със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове 2014-2020 г., предоставени на страната ни чрез оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.