Музей и университет във Варна ще популяризират културно-историческото наследство на града

Музей и университет във Варна ще популяризират културно-историческото наследство на града

С меморандум за сътрудничество между Регионалния исторически музей и Икономическия университет във Варна, двете институции, които имат над 100-годишна история във формирането на образователния процес и опазването на общата културна памет на Варна, продължават дългият път между науката и практиката.

Те са обединени от общата мисия да се съхранят традициите на обществеността и да се създаде благотворна и модерна среда за развитие и образование на младите в България.

Официалната среща с подписването на документа се състоя в основната сграда на Икономически университет – Варна с участието на проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на университета, проф. д-р Стоян Стоянов – главен секретар , доц. д-р Петя Данкова – директор на Научноизследователски институт в ИУ-Варна, гл.ас. д-р Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна и гл.ас.д-р Васил Тенекеджиев – зам. завеждащ отдел „Археология“ в регионалния музей.

Сътрудничеството има за цел да се инициират и реализират съвместни научноизследователски, образователни, културни и други значими за двете институции проекти и да се организират общи събития и дейности, свързани с интегриране на културно-историческото наследство в образователния процес в Икономическия университет и повишаване качеството на образователния процес, в т.ч. чрез прилагане на интердисциплинарен подход.

РИМ-Варна и ИУ-Варна обединяват общи усилия към осъществяване на съвместни дейности, насочени към дигитализацията на културно-историческото наследство на Варна и на неговото популяризиране, се казва още в подписания меморандум.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.