МУ-София награден с Еразъм Харта за новия програмен период 2021-2027

МУ-София награден с Еразъм Харта за новия програмен период 2021-2027

Медицински университет-София бе награден от ЕК с Харта за висше образование новия програмен период 2021-2027 с общ брой точки 100, съобщиха от учебното заведените.

„По този начин университетът се задължава за пореден път да спазва принципите, заложени в Програмата за Европейската система за трансфер на кредити. Когато участва в европейски и международни проекти за сътрудничество, институцията гарантира, че сътрудничеството води до устойчиви и балансирани резултати за всички партньори, насърчава академичния си персонал и студентите да участват в тези дейности и насърчава ученето сред по-широки общности“, посочват от МУ.

Медицински университет-София е на първо място сред медицинските висши учебни заведения у нас по отношение квалификацията на академичния състав, участие в дейности за международно сътрудничество, брой статии, публикувани в национални и чуждестранни списания, учебни програми, разработени в съответствие с изискванията на стандартите на ЕС. Университетът има международно признати постижения в много области на медицинската практика и научни изследвания в неврохирургията, сърдечно-съдовата хирургия, офталмологичната хирургия, високотехнологичната диагностика на човешките заболявания, медицинската генетика, разработването на нови съединения от синтетичен и естествен произход, лабораторни изследвания и др. 

„През годините всички наши отдели бяха включени в изграждането на стратегически партньорства и работа с международни проекти, финансирани от Рамковите програми на ЕС, ESFRI, EUROCORES, NIH, както и други технологични и научни проекти, финансирани от институции и изследователски центрове от САЩ, Белгия, Япония, Австралия, Германия, Индия, Великобритания и др.“, отбелязват още от вуза.

От основаването си през 1917 г. досега над 60 000 студенти са завършили МУ – София. В момента има над 10 000 студенти, от които над 4000 са чужденци.

Университетът вижда основния си приоритет за бъдещето в непрекъснатото разширяване на своите международни отношения в академичната и изследователската област, в развитието на интердисциплинарни изследвания и изследвания, като по този начин изгражда силни научни партньорства и проправя пътя на медицината към по-добро бъдеще. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.