МС отпусна на МО 25 мл. лв. за охрана на границата

МС отпусна на МО 25 мл. лв. за охрана на границата

От тях 5 млн. лв. са за безпилотна аеросонда

Министерският съвет отпусна малко над  25 млн. лв. на военното министерство за охрана на границата срещу мигрантската вълна.

Кабинетът прие постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер до 25 200 000 лева по бюджета на Министерството на отбраната за 2021 г. за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2021 г. за допълващи и компенсиращи мерки с COVID-19 и други със Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2021 г.

Средствата са предвидени за финансово осигуряване участието на формирования и техника от въоръжените сили в охрана на държавната граница с Република Турция и Република Гърция при увеличен миграционен натиск.

Тези средства бяха предвидени в актуализацията на бюджета, която прие 46-ото НС. 5 млн. лв. ще са за възстановяване на годността за използване на управляема летателна система безпилотна аеросонда.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.