МС отпусна 432 183 лв. за спорт във 44 вуза

МС отпусна 432 183 лв. за спорт във 44 вуза

Правителството отпусна 432 183 лв. за спортно-състезателни дейности на студентите за 2020 г. Те ще бъдат разпределени между 44 вуза.

За 33 държавни висши училища са отпуснати 389 517 лв.. Те са 129 839 студенти, обучаващи се в тях. За частните вузове са заделени 42 666 лв. за 12 222 студенти. . Средствата се осигуряват за учебно-тренировъчната и спортно-състезателните дейности на студентите, както и за материално-техническото обезпечаване на тези дейности. Те се определят на база разработени от висшите училища проекти за подпомагане физическото възпитание и спорта на студентите в редовна форма на обучение. Размерът на сумата за всеки проект зависи от броя на обучаващи се във висшите училища в размер на 3 лв. за студент.

 Целта е да се укрепят нагласите и да се създаде мотивация за системни занимания с физически упражнения и спорт у младите хора. Средствата са от държавния бюджет и се предоставят във връзка с изпълнение на политиките в областта на студентския спорт, насочени към оптимизиране на двигателния режим, учебно- тренировъчната, спортно-състезателната дейност и материално-техническото обезпечаване.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.