Определиха реда за използване на туристическите ваучери

Определиха реда за използване на туристическите ваучери

Министерският съвет прие решение за определяне на реда за ползване на помощ за основни туристически услуги за вътрешен туризъм.

Лицата, имащи право на еднократната помощ, са лекари, медицински и немедицински специалисти, специализанти и други, извършващи помощни дейности в лечебните заведения за болнична помощ, служители на регионалните здравни инспекции, центровете за Спешна медицинска помощ и Националния център по заразни и паразитни болести, служители на районните здравноосигурителни каси, командировани в регионалните здравни инспекции, служители от системата на Министерството на труда и социалната политика и от системата на Министерството на вътрешните работи и от Националното ТОЛ управление, които пряко са осъществявали или осъществяват дейности, свързани с лечението, предотвратяване на разпространението и/или преодоляване на последиците от COVID-19.

Ваучерите са на стойност 210 лв., като може да се използват само за туристически услуги в страната. Те са за не по-малко от 7 нощувки, които да се осъществят не по-късно от 30 ноември 2021 г. Сумата ще се изплаща авансово в 14-дневен срок преди ползването й въз основа на издадената заповед.

Средствата по схемата ще дойдат от бюджетите на Министерство на здравеопазването, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на отбраната. Помощта не се включва в облагаемия доход на лицето и за нея не се дължат данъци и задължителни осигурителни вноски.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.