МС одобри допълнителни 22 млн. лева за справяне с последици от бедствия

МС одобри допълнителни 22 млн. лева за справяне с последици от бедствия

Допълнителен трансфер в размер на 22,2 млн. лв. ще покрива дейностите за намаляване риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти. Такова постановление за одобряване на допълнителни разходи прие правителството днес.

Средствата ще се осигурят от резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г.

Освен това, днес Министерски съвет прие и постановление за извършване на промени на утвърдените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през тази година по бюджета на Министерството на икономиката. С Постановлението се одобрява увеличение по бюджета на ведомството с 2,4 млн. лв.

С приетото изменение ще се обезпечи недостигът от средства по показателят „Максимален размер на ангажиментите за разходи". Това действие е част от мерките за справяне с икономическите последици от COVID-19 и ще позволи в най-голяма степен да бъде извършена подкрепа на дружествата, сертифицираните по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), които създават значима заетост и изпълняват инвестиционни проекти.

Увеличение по бюджета със над 7 млн. лв. получи и транспортното министерство. Причина за това е обществена поръчка, възложена през 2020 г. от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, с период по-дълъг от една година. След проведена открита процедура за избор на изпълнител е сключен договор. Предметът на договора обхваща отпечатването и доставката на документите, необходими за осъществяване на дейността на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, осигуряване на персонализирането и отчета на документите при периодичните прегледи на техническата изправност на пътните превозни средства и осигуряване на тестовете за теоретичните изпити, провеждани от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, тяхното персонализиране и проверка.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.