МС одобри допълнителни 10 млн. лв. за три министерства

МС одобри допълнителни 10 млн. лв. за три министерства

Дават допълнителни 7 млн. лв. за 2 общини

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на три министерства - Министерство на културата, Министерство на отбраната и Министерството на младежта и спорта в размер на 9 903 700 лв. 

Разходи по бюджета на Министерство на културата за 2020 г. в размер до 403 700 лв., необходими за осигуряване създаването на териториални звена на Главна дирекция „Инспекторат по опазване на културното наследство“ - Регионални инспекторати по опазване на културното наследство във всеки от регионите за планиране от ниво 2 по смисъла на Закона за регионалното развитие. Необходимите средства за изпълнение на постановлението се осигуряват по бюджета на Министерството на културата за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Правителството одобри и допълнителни разходи и по бюджета на Министерство на отбраната за 2020 г. Средствата в размер на 8 660 000 лв. са за изграждане на корпус към Клиниката по инфекциозни болести в МБАЛ-София ВМА, извършване на основен ремонт на Отделение инфекциозни болести в МБАЛ-Сливен ВМА, включително и изграждане на външен асансьор на отделението, закупуване на съвременна медицинска апаратура и преоборудване на операционните зали в МБАЛ-София ВМА за предотвратяването на разпространението на COV1D-19.

Допълнителните разходи одобрени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 г. са в размер до 840 000 лв. ще бъдат предназначени за изграждане на спортно съоръжение в дворното място на ОУ „Отец Паисий“ в с. Тополово, община Асеновград. Същото ще може да бъде използвано както за физкултурен салон, така и за тренировки на отбори. Целта на исканото финансиране е развитие на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт. По този начин ще бъдат подкрепени превенцията и намаляването на тютюнопушенето сред младите хора, употребата на алкохол и наркотици, както и преодоляването на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност.

Също така правителството одобри 

7 100 000 лв. допълнителни средства по бюджетите на общините Кюстендил и Етрополе

за 2020 г. Одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Кюстендил за 2020 г. в размер на 6 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са предназначени за ремонт на уличната мрежа, като останалите са за основен ремонт на сгради и съоръжения на Спортен комплекс „Осогово“, Кюстендил.

По бюджета на община Етрополе са одобрени 1, 1 млн. лв., от тях 500 хил. лв. за ремонт на уличната мрежа и 600 хил. лв. за възстановяване на търговска чаршия „Малки пазар“ - част от Архитектурен ансамбъл „Площад малък пазар“, Етрополе. Необходимите средства за общината ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.