МРРБ представя новите мерки по санирането за 3 млрд. лв.

МРРБ представя новите мерки по санирането за 3 млрд. лв.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започва серия от обществени консултации на Интегрираната програма за енергийна ефективност, която ще се изпълнява в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост по инструмента Recovery and Resilience Facility на ЕК, съобщиха от строителното ведомство.

Срещите ще се провеждат онлайн и в тях ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и зам.-министър Деница Николова. По програмата са планирани инвестиции от 3 млрд. лв. в мерки за енергийна ефективност на обществени, частни и индустриални сгради, системи за улично осветление. МРРБ е ангажирано в изготвянето и изпълнението на интегрирана програма за енергийна ефективност с 4 компонента- публични, жилищни , промишлени сгради и външно осветление в публични пространства с период на изпълнение 2021-2026 г.

Срещите започват на 11 ноември с представителите на Националното сдружение на общините и ведомства, участвали в подготовката на апликационната форма - министерството на културата, министерството на енергетиката, министерството на младежта и спорта, МВР и др.

На 12 ноември е предвидена консултация с представителите на камари и браншови организации като Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на строителите в България и др.

На 13 ноември е срещата с юридически лица с нестопанска цел, работещи в сферата на енергийната ефективност, а на 16 ноември програмата ще бъде обсъдена с представители на бизнеса в сектора.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.