„Мото-Пфое” предостави линейка Ford на Столична община
4

„Мото-Пфое” предостави линейка Ford на Столична община

Компанията помага на болни в социални домове в борбата с COVID-19

„Мото-Пфое” за пореден път се включва в борбата с вируса COVID-19, предоставяйки оборудвана линейка за ползване от Столична община, дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Линейката Ford Custom ще се грижи за болни от вируса в осемте общински социални домове, четири от които са за хора с увреждания. Парамедиците ще им оказват при нужда първа помощ на място, ще правят антигенни и PCR-тестове, а нуждаещите се от хоспитализация ще бъдат транспортирани до общинска болница.

Линейката Ford Custom прие вчера лично кметът на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова, заедно със зам. кмета по социалната част, г-жа Албена Атанасова и представители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Г-жа Фандъкова изрази искрена благодарност за солидарността на „Мото-Пфое” и спешното откликване на молбата за съдействие с осигуряване на специализирана мобилност.

Ключовете на автомобила предадоха управителите на „Мото-Пфое”, Атанас Фурнаджиев и Масухиро Ояма, които заявиха от името на Ford: „Радваме се, че при настоящата тежката обстановка отново можем да сме полезни на обществото чрез Столична община. Линейката, която предоставяме, ще оказва помощ на място в социалните домове и така частично ще облекчи натиска към болничните заведения и медиците в тях. Това e приносът на „Мото-Пфое” в борбата с COVID-19. Използваме възможността да призовем всички да се пазят”. Екипът на линейката от дирекция „Аварийна помощ и превенция” към Столична община потегли веднага след връчването на ключовете. Първият пациент, на който беше оказана помощ с нея, е транспортиран за диализа.

С въвеждането на извънредното положение през пролетта „Мото-Пфое” предостави общо 16 автомобила за ползване от болниците и социалния патронаж в страната. Два от тях помагаха на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община да разнася храна и медикаменти до нуждаещите се. Това бяха по-малките представители от лекотоварната гама на Ford, Connect и Courier. Сега предадената линейка Ford е изградена на базата на Custom и е с пълно медицинско оборудване. Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община ще я ползва до края на извънредната епидемиологична обстановка.

Чрез сервизни и благотворителни активности Ford в България и Мото-Пфое предлагат редица решения за улеснение на гражданите, които се стремят да спазват мерките за безопасност и препоръките на Националния щаб и Световната здравна организация за бързо овладяване на епидемията от COVID-19.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.