Мотористи ще даряват кръв в акция на БЧК, съобщиха от червенокръстката организация.

Тя е за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Защото кръвта е живот“ и ще се проведе в столицата. Тя се провежда по инициатива на най-големия мото клуб в България Sofia Riders и се осъществява в партньорство с Българския Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ).

Представителите на софийските мотористи д-р Асен Цеков и Андрей Дянов призовават любителите на мотори и всички желаещи да подкрепят благородната кауза да го направят на 13 юли 2019 г. (събота) от 9:00 ч. до 12:00 ч. в сградата на Националния център по трансфузионна хематология на ул. „Братя Миладинови“ 112 в София.

В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители и се използва при планови и спешни хирургични интервенции, за лечение на пациенти с остри кръвозагуби причинени от травми, при тежки изгаряния, злокачествени заболявания, както и при пациенти с различни вродени анемии и хемофилии.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Безплатен PSA туморен маркер за всеки пациент на Хил клиник през октомври

През октомври 2019 г. в цената на консултацията с уролог и ехографския преглед в столичната клиника влиза безплатно лабораторно изследване на PSA. Това изследване е ключово за ранната диагностика на рака на простатата. Световната здравна организация препоръчва всеки мъж над 50 годишна възраст да си прави веднъж в годината PSA туморен маркер, а ако има случай на простатен карцином в семейството – на шест месеца.

Варна отличник по ранна диагностика на деца с увреждания

Добрият опит на Варна в социалната сфера се ползва като пример за успешни практики в национален мащаб. Това заяви д-р Лидия Маринова, председател на социалната комисия към Общинския съвет във Варна на провелата се в София конференция по проблемите на ранното откриване и диагностициране на заболяванията на децата с увреждания.