МОСВ одобри парите за 474 проекта в кампанията „Чиста околна среда”

МОСВ одобри парите за 474 проекта в кампанията „Чиста околна среда”

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) одобриха 474 проекта на общини и кметства, детски градини и училища в конкурса „Обичам природата и аз участвам”, който е част от ежегодната кампания „Чиста околна среда”. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Бенефициенти са общини и кметства, които получават финансиране в размер до 10 хил. лв. При училищата, детските градини, Центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Обединените детски комплекси (ОДК) финансовата помощ ще бъде 5 хил. лв. С решение на ПУДООС всяка година се отпуска ресурс от 3,5 млн. лв. за най-оригинален и екологично-познавателен проект.

В тазгодишното издание финансиране ще получат 232 проекта на общини и кметства, всяко от които по 10 хил.лв., 132 проекта на детски градини и 110 проекта на училища на територията на цялата страна.

По Националната кампания „За чиста околна среда“ с доброволно участие на гражданите и с прякото участие на младежи и деца се изграждат детски площадки, облагородяват се обществени площи, създават се зони за отдих, спортни площадки, класни стаи на открито, издаване на информационни брошури, дипляни, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия.

В рамките на 3 години (2016 - 2019 г.) са реализирани общо 493 проекта на училища, 475 на детски градини и 932 на общини и кметства на обща стойност 14 млн.лв.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.