Мощен удар с копито е най-честата травма сред ветеринарите.

Това сочи ново изследване на британски анализатор, пише  farminguk.com.

Такава травма са получавали 81% от ветеринарите, които са имали инцидент по време на работа.

Поне 6-има от 10 ветеринари, заети в селското стопанство, миналата година са получили травми по време на работа.

За случаи на травма на работното място са информирали 65% от ветеринарите, заети конкретно в коневъдни ферми, и 66% - в смесени стопанства.

Британската ветеринарна асоциация (BVA) настоятелно препоръчва да се разработи специален протокол за опазване на здравето и безопасността на ветеринарите и фермерите в стопанствата.

 

Сериозни

 

Един от петима ветеринари, участвали в допитване в страната, е оценил получените травми като „много“ или „достатъчно сериозни“.

Други травми, които специалистите получават по време на работата си, са от ухапвания или одрасквания.

Почти 1/5 от анкетираните ветеринари – 19%, са били принудени да прекъснат работа заради сериозна травма.
Ветеринарите дори споделят как някои травми са повлияли на кариерата и здравето им.

 

Случаи

 

„Една крава ме удари по време на цезарово сечение, отлетях встрани и си изкълчих китката. Това се случи в същата седмица, в която един кон ме удари по главата с глава. Не успях да изляза в болничен, тъй като съм единственият ветеринар в няколко ферми“, споделя специалист.

„За съжаление отказвам да работя с едри животни, тъй като е твърде опасно. Аз съм единственият източник на доход в семейството и искаме да имаме скоро дете. Работата с добитък в момента е доста опасна поради риска от сериозни удари с крака и други травми“, казва друг.

По темата: ветеринари
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Влагат  12 млн. лв. въпреки чумата

Датчани ще строят нов свинекомплекс

Влагат 12 млн. лв. въпреки чумата

Нова индустриална свинеферма ще бъде изградена на общинска земя до видинското село Дреновец - независимо от близостта с Румъния и разпространението на Африканската чума по свинете (АЧС).