Морски плаж „Кабакум – Север 2” си търси концесионер

Морски плаж „Кабакум – Север 2” си търси концесионер

Министерски съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Кабакум – Север 2”, община Варна, област Варна, това съобщиха от правителствената информационна служба. Основната й цел е обезопасяване на плажната ивица и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предложеният срок на концесията е 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Минималното годишно концесионно възнаграждение ще бъде в размер на 21 689,97 лв. без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерски съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове  - обекти на концесия, по реда на чл.8, ал. 2 и 3 от ЗУЧК.

„Кабакум – Север 2” ще бъде обезпечен със задължителните по Закона дейности – осигуряване на водно спасяване, здравно и медицинско обслужване, обезпечаване на прилежаща акватория, санитарно-хигиенно поддържане и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.