0

И зложба „Рисунки преди лягане“ открива известната художничка Моника Попова в галерия „Арт алея“ на ул. „Уилям Гладстон“ 51 на 1 февруари.

Изложба „Рисунки преди лягане“ открива известната художничка Моника Попова в галерия „Арт алея“ на ул. „Уилям Гладстон“ 51 на 1 февруари.

„Изложбата представя рисунки, които съм създала в часовете преди да заспя; в моменти, когато умората е била толкова голяма, че не усещах тялото си; в моменти, когато вместо хапче решавах да взема тънкописец; в моменти, когато щастието или болката не можех да трансформирам по друг начин; в моменти, когато исках да се разтворя в нищото…!“, емоционално обяснява авторката, която е завършила керамика при проф. Красимир Джидров в Националната художествена академия, но се занимава и с живопис, графика, графичен дизайн, инсталации.

„Всичките близо 80 рисунки са изписани върху хартията на дядо ми и затова са жълти! Върху тях е трябвало да има петрографски диаграми и химически формули, но аз ги попълних с пиктограми на моя живот! Тези листа са спасявали не само мен, но и студентите. Те ги раздаваха помежду си като нещо ценно и като благодарност връщаха живот! Това направих и аз!“, споделя Моника Попова.