МОН търси учители дигитални новатори

МОН търси учители дигитални новатори

Регистрацията за конкурса „Дигитални новатори в образованието“ стартира днес и ще продължи до 30-ти май. В него МОН ще отличи най-добрите учители в четири категории – за иновативен подход в преподаването, най-добре посрещната учебна програма, използвани технологични иновации при преподаването и умножаване на иновативните практики.

Кандидатстването ще става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване, достъпен на http://www.bait.bg и на страниците на https://devstyler.io/ и https://uchiteli.bg/. Целта на конкурса, който е под патронажа на образователния министър Красимир Вълчев, е да насърчи използването на добри практики в дистанционното обучение на учениците от 1-ви до 12-ти клас, да открои учителите - дигитални новатори и да популяризира дистанционното обучение и насърчи неговото използване като важна част от образователния процес.

В конкурса могат да участват всички учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН. Всеки учител може да бъде номиниран или да се самономинира, в една или повече категории.

В категория иновативен подход за преподаване ще се оценява интерактивността при преподаването и използването на специални средства като видео клипове, игри, викторини. При избора на най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители ще се търси балансът между преподаване, методи на оценяване и степента на усвояване на материала от учениците, както и иновативния подход в индивидуалната работа с учениците. Като най-добрият педагози с сферата на технологични иновации ще бъдат отличени преподаватели, които прилагат ИКТ в цялостния обучителен процес и имат принос за приобщаване на дигиталните технологии на семействата на учениците. Последната категория е за т.нар. „мултиплициране на иновативните учебни решения“, или с други думи успешните практики на педагога следва да са многократно използвани от други учители и училища.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.