МОН с онлайн лекции за учители за електронното обучение

МОН с онлайн лекции за учители за електронното обучение

Министерството на образованието и науката съвместно с Майкрософт България стартира програма за обмяна на опит между директори и учители при въвеждане на електронни платформи за обучение, чрез споделяне на добри практики, технологични съвети и отговори на често задавани въпроси. Онлайн лекциите за педагозите продължават до края на месеца и са достъпни чрез портала https://edu.mon.bg и през платформата Майкрософт Тиймс.

Там могат да бъдат намерени графиците и темите на уебинарите. Те включват ролята на директора при въвеждането и използването на иновативни технологии, техническата реализация на дигиталното обучение, работата в електронна среда в контекста на проектно базираното обучение и мултидисциплинарния подход, използването на MS Teams и Office 365 и др. Обучителните сесии са отворени за всички директори и учители и ще се провеждат онлайн през платформата Teams, всеки работен ден от 9 до 31 юли, от 14 часа. По време на уебинарите участниците ще получат и техническа подкрепа за създаване на портфолио на учителя, работа с онлайн система за тестове и анкети, ще има демонстрация на ресурси за обучение, както и на онлайн организация и работа с документи.

На платформата има и график със сесии за техническа подкрепа. Те са сутрините от 10 часа. Лектори са директори и учители от различни градове с опит в използването на информационни технологии. В допълнение всеки ден от 14.00 до 15.00 часа Христина Дачева, технически специалист в Майкрософт България, ще бъде на разположение онлайн да окаже техническа подкрепа, да направи демонстрация на функционалностите на облачните технологии и тяхното приложение в учебния процес и да отговори на възникнали въпроси.

Всички преподаватели и ръководители в системата на средното образование могат да участват в сесиите и да наблюдават демонстрации на възможностите на облачните технологии и тяхното приложение в учебния процес

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.