МОН: Пламен Николов е доктор, въпреки липсата на информационна карта

МОН: Пламен Николов е доктор, въпреки липсата на информационна карта

До 2018 година наличието на информационна карта е било задължително условие за административната регистрация на дисертация в ЦИНТИ/НАЦИД. Липсата на такава карта обяснява непълната информация в профила на Пламен Николаев Николов в регистъра на НАЦИД, това отговориха от образователното министерство на въпроси на „Монитор“.

Картата не подлага на съмнение наличието на знания и наличието на образователна и научна степен „доктор“, а се удостоверява със свидетелство за ОНС „доктор“, което при Николов съществува. От МОН добавиха, че липсващата информационна карта няма как да бъде изискана към днешна дата по две причини, първата е че тя би трябвало да се пази във ВАК (Висша атестационна комисия), която не съществува от 2011 г. и втората е че през 2018 г. е отпаднало изискването дисертациите да са придружени от информационни карти.

По-рано стана ясно, че ВАК е предала дисертацията на кандидата за премиер без задължителната информационно карта, съобщиха от МОН.

Валери Динев, научният ръководител на кандидата за премиер от „Има такъв народ“, описва Пламен Николов като интелигентно момче, което се е справяло добре с езиците. Николов защитил докторската си дисертация по философия пред 25-членна комисия от ВАК през 2004 г., когато е бил на 27 годишна възраст. Темата му е била „Философско-антропологична рефлексия върху времето“. "Хубава защита беше. Мислех да го взема за асистент в катедрата, но нямаше места. После той замина за чужбина. Казвам го от академична гледна точка. Какво ще прави в правителството, е отделен въпрос. Аз лично не съм почитател на тази партия", каза проф. дфн Валери Динев, преподавател по философска антропология в Софийския университет.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.