0

М омиченце с респектиращи размери и тегло е най-едрото бебе, родено във Варна. Малката дама се е родила с тегло от 5180 грама и дължина от 55 см.

Момиченце с респектиращи размери и тегло е най-едрото бебе, родено във Варна. Малката дама се е родила с тегло от 5180 грама и дължина от 55 см.

Тя  е първото родено бебе в последния месец на 2020 година в най-старото родилно отделение на Варна, което се намира в МБАЛ „Света Анна“, съобщиха от болницата. Детето е второ за 31-годишната майка - Теодора. Момиченцето е родено 40 минути след полунощ на 1 декември с Цезарово сечение, разказа началникът на отделението, д-р Милко Папазов.

Пак с Цезарево сечение на светлия християнски празник Андреевден в АГ- болницата във Варна се роди и момченце с внушителното тегло от 5,110 килограма и дължина 53 сантиметра. Младата дама обаче го бие по тегло и ръст.

От началото на белязаната от коронавирус пандемията 2020 година броят на новородените в най-старото родилно отделение във Варна е 1 233 бебета.

„Бременните жени не бива да се поддават на стреса от коронавирусната пандемия. Нужно е само да бъдат отговорни и да се пазят, придържайки се към мерките за противоепидемично поведение“, съветва д-р Папазов.