0

29-годишната Илияна Христова е с  Кистозна фиброза (муковисцидоза) и има нужда от спешна помощ за лечение във Виена. 

29-годишната Илияна Христова е с  Кистозна фиброза (муковисцидоза) и има нужда от спешна помощ за лечение във Виена. 

Здравословното ѝ състояние се влошава след успешната трансплантация на бял дроб. "На 20-ия ден след трансплантацията беше открит тумора на дъщеря ми. Наложи се веднага да бъде оперирана и мислехме, че всичко е наред, както ни обещаваха лекарите, но не се оказа точно така", сподели Галина Христова, майка на Илияна, в "България сутрин" на  Bulgaria ON AIR.

Оказало, че са се появили метастази в черния дроб, след което са последвали 4 безуспешни химиотерапии. 

"Тази, която сега се прави, е по-агресивна и има ефект. Туморите при дъщеря ми са намалели и е обнадеждаващо. Не сме се прибирали и сме тук благодарение на това, че имахме събрани средства от дарителска кампания", каза още Галина пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че на 30 юли ще стане година, откакто семейството е принудено да живее във Виена. Месечните средства, необходими за издръжката им, са около 2000 евро. За тях сумата е непосилна, а парите отиват основно за квартира, лекарства и хранителни добавки.

"Обръщам се с молба към всички. Това е изключително трудно - една майка да моли за помощ, но аз го правя защото нямам друг вариант", апелира майката на Илияна.

Галина сподели, че Илияна е много борбена и има голямо желание и хъс за живот.

Желаещите може да дарят на следната банкова сметка:
 
Банка ДСК:
IBAN BG58STSA93000019057800 
BIC STSABGSF
Илияна Владимирова Христова
PayPal: paypal.me/borbazadah