Моловете отчитат повишена отговорност от клиентите и по-ефективно пазаруване

Моловете отчитат повишена отговорност от клиентите и по-ефективно пазаруване

Повишена дисциплина и отговорност от посетителите към спазването на правилата за дистанция и дезинфекция в моловете. Това съобщиха от Българската асоциация на ритейл центровете, обединяваща водещите молове в страната.

След проведена среща на членове на асоциацията и представители на други водещи търговски центрове с кмета на София, Йорданка Фандъкова се постигна разбиране, че на този етап, предприетите мерки са адекватни.  Постигна се и съгласие допълнително да се ограничи достъпа до центровете в София на непълнолетни посетители, като те ще бъдат допускани само с придружител.

 От асоциацията също така констатират и по-висока ефективност при пазаруването – клиентите се задържат по-кратко време, но пък са по-организирани при покупките си.Това показват анализите и наблюденията на търговските центрове, които са членове на асоциацията.

 „Като цяло търговските центрове в страната ни са въвели и спазват доста голям набор от мерки за дезинфекция и избягване на струпването на хора. И тъй като безопасността на нашите клиенти и служители е от първостепенна важност, призоваваме всички да продължават да спазват правилата и да пазят себе си и околните“ – каза Манол Гойгаджиев, Председател на Българската асоциация на ритейл центровете.

 Търговските центрове оперират съгласно разпоредбите и препоръките на здравните власти, като значителна част от тях са въвели и редица допълнителни мерки, които се базират на най-добрите световни практики. Те покриват дейности за осигуряване на дезинфекция на всички общи части, спазването на физическа дистанция и избягване на струпването на хора, носене на маски, доброволна дезинфекция за клиентите на входа и други. Големите пространства и използването на естествен въздух във вентилацията, подпомагат усилията за поддържане на по-безопасна среда за всички.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.