Боговете сигурно са полудели! Бушменът Нхау Радан и племенният му вожд Иван Костов въстанаха срещу идеята за въвеждане на американския модел на финансиране на партиите в Европа. Неискрено загрижен, лично новопроизведеният евродепутат Радан цъфна в студиото на bTV, за да оплюе системата. Направи го без никакви аргументи. Но с дълбоко загрижен тон и тежки изрази като „политическа неграмотност“, „политически рекет“, „узаконяване на корупцията“.

Представителят на най-нефелната политическа коалиция, закърмена с парите на олигархията, иска нещо друго. Сам не знае какво. Може би демокрацията на остров Тамбукту би била подходяща за племето, наброяващо между 20 и 50 души? Това ли е моделът, на който бушмените на Костов са се спрели с мнозинство?

Щом и американската система вече не е прозрачна за тях, изпадаме в недоумение за пътя без изход, по който са поели.

Соросоидният вирус явно е

предизвикал сред тях масово оглупяване.

И е заразен, след като всички вкупом сънуват един и същ мокър сън – че са завзели цялата власт в държавата, главният прокурор се казва Бойкикев, Черният лебед Лозан управлява съда и анулира финално всички неудобни дела – днес „Каолин“, утре „EVN”, вдругиден връща незаконно престъпно имане на придобилите го. В този колективен сън анонимни прокурорчета закриват неудобните медии със замах, а петима олигарси са си поделили на партия белот всички държавни ресурси и предприятия. И над всички тях е само Бог Костов – племенният вожд на бушмените, на когото сутрин, обед и вечер се кланят. През останалото време Му правят жертвоприношения и дарове. Един Му дава специални влогове (Цветан Василев), друг Му прави безплатно газопреносна мрежа от Драгалевци до Олимп (Сашо Дончев), трети е поел грижата за розовите хапчета за мокри сънища (Огнян Донев), а Прокопиев – той е със специален статут.

На него вече и хапчетата

не могат да му помогнат,

защото Костов го е създал по свой образ и подобие. С всичките вредни последствия от това. Крадливата съвест на олигарха го кара да обикаля денонощно телевизиите като цветарка, докато менторът му води смислени разговори с теменужките си.

Каква е причината олигарсите и техните марионетки да сънуват едни и същи мокри сънища с едни и същи халюцинации, е научно предизвикателство. Но лелеяната от тях безгранична и безконтролна власт може да се случи единствено там -в сънищата им. След което някой от тях се събужда с отвит “г*з“, който лъсва в национален ефир.

Проблемът на олигарсите и марионетките им е, не докато сънуват, а после. Когато се събудят и осъзнаят, че всичко, за което си мечтаят е само един несбъднат сън. Тогава за тях настава кошмар.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Студенти на терен

Като се каже хайделбергски студент, се разбира вечният бохем, за когото ученето е само претекст за десетилетия волен живот.

Всекиму своето

Двойнствеността на самообявилите се за “протестъри” не е от вчера. Затова не се изненадахме, че иначе следящите под лупа всяко действие на прокуратурата, за да я обвинят шумно в превишаване на правата и, сега си мълчат. Мълчат за арестите в Лъки и в Пловдив на допусналите замърсяването на река, нищо не казват за задържането на шефката на болницата в Раднево и нейни служители, облажили са крупни суми пари, за сметка на персонала, оставен без заплати от месеци и болница затънала в дългове.

Ноктюрно за болното ни общество

Нито е възможно, нито е нужно човек да угоди на всички. Винаги се ръководя от това правило и правя нещата така, както смятам за добре.