Миналата година на CES, Samsung показаха новата си Micro LED технология за LED дисплей със The Wall, модулен 146-инчов телевизор. Тази година компанията е развила технологията със по-близка до потребителите 75-инчова версия, която не изглежда като билборд в хола и ако 146 инча не е достатъчно голям екран, The Wall вече се разпростира до невероятните 219 инча.

Micro LED дисплеите работят на същия принцип, както информационните табла на стадионите, където всеки пиксел е съставен от малки светодиодни чипове, излъчващи червена, зелена или синя светлина. Тъй като тези светодиоди са с размер от само няколко микрометра, могат да бъдат интегрирани повече във всеки дисплей, предоставяйки по-добра резолюция, яркост, контраст и цвят, поне според Samsung. Тази тхнология е много по-различна от обикновените LED телевизори, които използват само LED подсветка за осветяване на LCD екран.


За сега, The Wall е единственият Micro LED дисплей, но 146 инча е твърде много за повечето домове. Samsung твърди, че с техническите подобрения през последната година, светодиодните чипове може да бъдат поставяни по-близо, което позволява на компанията да смали технологията до 75-инчов телевизор с 4K резолюция.

За разлика, от донякъде приложимия в домашни условия модел, Samsung е увеличил размера на The Wall до огромните 219 инча. Това е един от най-големите телевизори, въпреки че, е по-малък от 262-инчовия звяр на C Seed. The Wall не е направен за домашна употреба, а за реклама и информация на обществени места или бизнес сгради.


Въпреки че основен фактор за продажба е размерът, най-интересното при тези телевизори е това, че те не са ограничени до тези размери. Samsung твърди, че технологията позволява, допълнителни Micro LED модули да бъдат прикрепяни към краищата, за да се увеличи размера на дисплея, без да се забелязват отделните модули. Телевизорите могат да поддържат съотношения на картината от стария формат 4: 3 до стандартния 16: 9, широкоекранния 21: 9 или ултра-широкоекранния 32: 9.


Samsung казва, че модулите могат да се подреждат във всяка желана форма. Телевизорите няма да бъдат най-удобния начини за гледане на филми у дома, но ще предлагат по-привлекателни рекламни билбордове или ще показват интересни музейни експонати.


Samsung не съобщава подробности относно цените или наличността, но ще демонстрира своите Micro LED дисплеи на CES 2019, тази седмица.

По темата: Samsung Micro LED TV The Wall K CES 2019
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Излъчваща ултравиолетова светлина капачка убива бактерии и вируси

CrazyCap пречиства водата

Излъчваща ултравиолетова светлина капачка убива бактерии и вируси

Измиването на термос или бутилка за вода за многократна употреба, от вътре, може да бъде доста трудно, поради което тези съдове може и да не са толкова чисти. Капачката CrazyCap е предназначена непрекъснато да убива микробите, като заменя съществуващата капачка на бутилката или термоса и излъчва ултравиолетовата светлина във водата. Може дори да пречисти водата, събирана по време на преход в гората.

Print Your City с лаборатория за 3D печат в Солун

Zero Waste Lab превръща изхвърлената пластмаса в улични мебели

Print Your City с лаборатория за 3D печат в Солун

В края на 2017 г., бе представена идея, която превръща пластмасови отпадъци в улични мебели, посредством 3D печат. Print Your City вече е преминала от пробни прототипи към проект градски мащаб със откриването на Zero Waste Lab в Солун, Гърция, където местните жители могат да отнесат пластмасовите си отпадъци, които да се превърнат в градски мебели.

Електрическо превозно средство с педали ще облекчи трафика в големите градове

Kia SEED се задвижва с педали

Електрическо превозно средство с педали ще облекчи трафика в големите градове

Kia представи експериментална система, която следи душевното състояние на пътниците, наблюдавайки израженията на лицето, сърцето и други показатели, миналата седмица на CES 2019. Автомобилната компания продължи със изненадите, представяйки превозно средство задвижвано посредством педали с електрическо подпомагане, което може да намери приложение в бъдещите интелигентни градове.