Архитектура, дизайн, инженерни науки, икономика и дигитални специалности като интериорен дизайн, изящни изкуства, мода са сред най-търсените специалности от кандидат-студентите в Италия.

Последните години университет в Ботуша въвеждат все повече бакалавърски програми на английски език. Най-новите са психология, ветеринарна медицина, медии и комуникации, връзки с обществеността. Гимназистите, които проявяват интерес, могат да се запознаят с условията за кандидатстване на девета поредна година изложението „Дни на италианското образование“. Събитието ще се състои на 12 октомври (събота) в СТЦ „ Интерпред“, София и на 13 октомври (неделя) в хотел „Голдън тюлип“ Варна. Форумът се провежда под патронажа на Италианската търговска камара. Организатор е агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“.

Участие ще вземат редставители на едни от най-престижните италиански учебни заведения. За първи път кандидат-студентите могат да се запознаят и със специалността архитектура и дизайн на Венеция - IUAV University of Venice и най-старият университет в Италия след Болонския - University of Padua. Традиционно в изложението участват: Politecnico di Milano – безспорният лидер в обучението по архитекура, дизайн и инженерни науки; Universita Cattolica - част от Католическата църква. Миналата година в него са били приети над 30 български студенти; Ca’ Foscari University of Venice – първото бизнес училище в Италия и второто в Европа; Престижните академии за мода, дизайн и визуални комуникации IED, NABA & Domus Academy; IULM university of Venice – единствеият университет в Италия, специализиран областта на медиите и комуникациите; Езиковият център LinguaViva, който предлага езикови курсове по италиански и подготвителни курсове за изпита по архитектура в Италия: Изложението се провежда под патронажа на Италианската търговска камара, която ще награди със стипендия от 1000 евро двама кандидат-суденти с отличен успех. Ал Италия – спонсор на мерорпиятиетито, ще подари 2 двупосочни билета до Рим

Практиката на италианските държавни университети е таксата на студентите да се съобразява с размера на семейния доход. Ако семейството получава ниски доходи, кандидатът заплаща минимална такса. Ако има и висок академичен успех, може да кандидатства за допълнителна стипендия. Таксите обикновено са между EUR 900 и EUR 3900, като повечето български студенти заплащат около 1000 евро.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сипматизанти на Луков се поклониха пред къщата му, други обявиха, че не искат нацизъм

яколко симпатизанти на ген. Христо Луков се поклониха пред портрета му, закачен на перваза на къщата, в която е живял генералът на улица "Тракия" 1 в София. Поклонение на този адрес е единствената разрешена проява, припомниха от МВР.

33 милиона ще получат над 200 фирми за обучение и наемане на работници

„Отделяме 33 млн. лв. за 205 български фирми по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, с които да имат възможността да обучат персонала си, но и да привлекат неактивни и безработни. Сред кандидатите има различни по големина и вид предприятия. Най-разпространени сред тях са предприятия за производство на облекло и на хранителни продукти, IT фирми и др. Стойността на някои от проектите е до 3 млн. лв, тъй като съфинансирането също е много голямо.“ Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова на семинар за журналисти в Банкя. Тя открои основните приоритети за новия програмен период на ОПРЧР 2021-2027 година, като изтъкна, че работата ще бъде фокусирана върху насърчаването на заетостта.