Мобилни адвокатски екипи консултират бедни хора (ВИЖТЕ КЪДЕ)

Мобилни адвокатски екипи консултират бедни хора (ВИЖТЕ КЪДЕ)

На 22-ри и 23-ти юни 2021 г. заместник-министрите на правосъдието Мария Павлова и Иван Демерджиев, председателят на Националното бюро за правна помощ (НБПП) Наталия Илиева и заместник-омбудсманът Елена Чернева ще посетят пунктовете за предоставяне на безплатна правна консултация на хора от уязвими социални групи в областите Стара Загора, Велико Търново и Варна, съобщиха от Министерство на правосъдието. 

Там на места работят мобилни групи от адвокати и ромски медиатори, които предоставят първична правна помощ на хора, живеещи под прага на бедност, като фокусът е защита на жертви от домашно насилие и насилие по полов признак. Адвокатите дават конкретна правна информация за начина, по който гражданите могат да защитят правата си, включително и чрез завеждане на дела.

Екипите провеждат срещи както в помещения на центровете на адвокатските колегии, така и на място в ромските квартали и отдалечените населени места. Те тясно си сътрудничат с общините, социалните служби, съда, прокуратурата и местните структури на МВР.

Мобилните адвокатски екипи са сформирани от НБПП по проект „Подобряване на достъпа до правосъдие на лица, живеещи под прага на бедност със специален фокус върху жени, деца и ромската общност“, финансиран от Норвежкия финансов механизъм.

Програма:

22 юни 2021 г.

10:00 ч. гр. Стара Загора ул. „Пазарска“, № 35, ет.2 и посещение в кв. Лозенец

15:30 ч. гр. Велико Търново, ул. „Цанко Церковски“ № 39, офис № 106

16:30 ч. посещение в с. Стамболово, обл. Велико Търново

23 юни 2021 г.

10:00 ч. гр. Варна, ул. „Пирот“ № 8а 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.