МО: Засилен интерес към военната служба в гарнизоните Стара Загора, Хасково и Ямбол
5

МО: Засилен интерес към военната служба в гарнизоните Стара Загора, Хасково и Ямбол

Средно по 7 кандидата се борят за една длъжностна позиция в гарнизона в Ямбол показват конкурсите за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, съобщават от министерството на отбраната

Конкурсите в Ямбол и Хасково се проведоха миналата седмица във военното формирование 52 740 – Хасково и военните формирования 52 590 и 54 100 – Ямбол (от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада). Те са обявени със заповед на министъра на отбраната от 29 юни 2021 г.

В гарнизон Ямбол са обявени по 7 вакантни войнишки длъжности за военно формирование 54 100 и военно формирование 52 590. За посочените общо 14 длъжности документи подадоха 98 кандидати, което затвърждава тенденцията за запазване на високия интерес към военната служба в този гарнизон, посочват от министерството на отбраната.

В гарнизон Хасково 29 кандидати премериха сили и знания за заемането на обявените шест свободни длъжности в батальона.

Днес и утре в гарнизон Стара Загора продължават конкурсите за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища. За обявените общо 35 длъжности във военните формирования 54 230, 48 430, 44 200 и 54 140 се явяват 72-ма кандидати.

Кандидатите за военна служба могат да участват в новите конкурси за попълване на вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски и на Командването за логистична поддръжка. Крайният срок за подаване на документи чрез структурите на Централното военно окръжие е 10 декември 2021 г. Обявите за конкурсите са публикувани в Интернет страницата на Министерството на отбраната.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.