Млякото на мечтите ще заквасват за Венецианското биенале

Млякото на мечтите ще заквасват за Венецианското биенале

Министерството на културата обяви конкурс за кураторски проект за участие на България в 59-ото издание на Венецианското биенале за изкуство, което ще се състои от 20 април до 27 ноември 2022 г. Темата е "Млякото на мечтите".

Предложенията трябва да са в два екземпляра на български език, при възможност и на английски, като единият е на хартиен носител, а другият идентичен екземпляр - на електронен носител (компактдиск/флашпамет).

В конкурса могат да участват само физически лица, самостоятелно или в екип. Кандидатите (кураторите и по възможност авторите) трябва да са регистрирани като самоосигуряващи се лица.

Допуска се кандидатстване само с едно проектно предложение.

Крайният срок за подаване на документи е 29 декември 2021 г. до 12,00 часа. Проекти, постъпили след крайния срок, няма да бъдат разглеждани.

При последното си участие на биеналето през 2019 г. България бе представена от Рада Букова и Лазар Лютаков и инсталацията им на тема "Как живеем". Изборът на авторите обаче предизвика скандали и дискусии доколко той е законен, както и за размера на отпуснатия им бюджет от държавата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.