Млекозавод затваря в Шумен заради пандемията

Млекозавод затваря в Шумен заради пандемията

95 души остават на улицата наесен от 1 октомври

Млекопреработвателният завод на MEGGLE България в Шумен ще бъде затворен в рамките на преструктурирането на бизнеса на компанията у нас, съобщи Михаела Нейчева, мениджър специални проекти. Затварянето на производствените мощности у нас е предизвикано в частност и от пандемията от коронавирус, която е ускорила процеса. Без работа от 1 октомври остават около 95 души.

"MEGGLE Group оптимизира и преструктурира бизнес операциите си в Югоизточна Европа. Стратегията предвижда промени в бизнес моделите на всички пазари, на които групата оперира. Този процес е част от регионалното преструктуриране на MEGGLE Group през последните две години. В резултат на тази стратегия за преструктуриране, в сила от 1-ви октомври 2021 г., MEGGLE България ще оперира в страната по променен бизнес модел", съобщават в съобщение до медиите от компанията.

Като част от оптимизационния план, производствените мощности в Шумен ще бъдат затворени, а трудовите договори на около 95 служители ще бъдат прекратени. "MEGGLE Group взе това трудно, но неизбежно решение след сериозно проучване на различните възможности. Продължаващата пандемия допълнително ускори този процес на преструктуриране. Като социално отговорна компания, през следващите 5 месеца от преходния период към променения бизнес модел, MEGGLE България ще подкрепи своите служителите и партньори съгласно изискванията на закона и добрите бизнес практики. MEGGLE България не напуска страната, а ще продължи да предлага на българския пазар своите висококачествени продукти в съответствие с трансформирания си пазарен подход", казват още от дружеството.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.