0

С ватбите в Двореца в Балчик продължават да са хит сред младоженци от цял свят, съобщи директорът на културната институция Жени Михайлова. През тази година в лятната резиденция на бившата румънска кралица Мария брак са сключили 82 двойки, което е 11% ръст спрямо миналата година.

Сватбите в Двореца в Балчик продължават да са хит сред младоженци от цял свят, съобщи директорът на културната институция Жени Михайлова. През тази година в лятната резиденция на бившата румънска кралица Мария брак са сключили 82 двойки, което е 11% ръст спрямо миналата година.

Младоженците основно са от Европа, но има и от Северна Америка, дори от далечния и екзотичен остров Фиджи. На 26 май жител на  Фиджи – Дейвид Самуел Хаули Онисимо, се ожени за Благея Ангелова от София. Семейството на Дейвид било облечено с традиционни островитянски дрехи.

Треньорката на националния отбор по художествена гимнастика на Канада Здравка Чонкова омъжи дъщеря си в Двореца. Един от немските младоженци пък избрал да живее в България.

Изцяло чуждестранни бракове са 5. В Двореца са се оженили две двойки от Англия, две двойки от Румъния и една от  Латвия.

Смесени бракове са 24, като преобладават младоженците от Англия и Германия, следвани от Канада, Холандия и Швейцария.

53 са изцяло българските сватби. Двойките са от Балчик, Добрич, Варна, София, Силистра, Стара Загора, Благоевград, Габрово, Пловдив, Казанлък, Русе, Ботевград.

Сватбения сезон в Двореца тази година започна от 1 април и приключи на 8 декември с брак между двойка от Добрич. Това е най-дълго продължилият сватбен сезон в историята на специалните събития в Двореца, подчерта Жени Михайлова.

За следващата 2019 г. вече има 22 потвърдени сватби в Двореца. Тържествата се провеждат обикновено в старата римска баня.