Млади фермери получават стартова помощ от 25 000 евро

Млади фермери получават стартова помощ от 25 000 евро

83 договора са подписани по подмярка „Стартова помощ за млади земеделски стопани" по ПРСР 2014-2020 г. Те са с обща стойност на субсидията от над 4 млн. лв. (4 058 285 лв.) и са от втория прием по подмярката. Това съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие".

Подпомагането, което получава всеки един млад фермер, е в размер на левовата равностойност на 25 хил. евро. Припомняме, че бюджетът по подмярката бе увеличен с 12,9 млн. лв. Така от разпределените над 43 млн. лв. средствата

в помощ на младите стопани достигнаха близо 56 млн. лв.

В резултат на увеличения бюджет допълнителни 212 проекта с оценка до 35 точки бяха определени за разглеждане. От тях 82 проекта са оттеглени по желание на кандидатите, а 47 не са преминали на последващ етап.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.