0

А нализът, който направихме след изборите, показва, че сигналите за купуване на гласове не са повече от тези през 2015 година. Това каза пред министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Анализът, който направихме след изборите, показва, че сигналите за купуване на гласове не са повече от тези през 2015 година. Това каза пред министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По думите му на изборите тази година техният брой е 1 500 – 1 600, а през 2015 година са били 2 500. „Досъдебните производства тази година са по-малко от тези, които имахме на миналите избори за местна власт“, каза още Маринов, цитиран от „Фокус“. Той добави, че според последните данни на тези избори броят им е 102 срещу 127 на предходните. „Така, че като анализ и съпоставка не може да кажем, че тези избори са по-проблемни. Имаше много емоция, много сигнали, които са във фокуса на обществото. Всеки един от тях дава своето отражение“, коментира Маринов. Той отбеляза, че сигнали е имало от всички и срещу всички политически партии, които са участвали в изборите. „Някои от сигналите бяха по-конкретни – с посочени имена, места, автомобили, а други не толкова. По всички тях се работи. Всички са докладвани на Прокуратурата. Извършени са съответните действия“, отбеляза министър Маринов. Той посочи, че единственият показател, който е бил по-висок на тези избори е за издадените предупредителни протоколи. „След като бъде проверен сигнала и няма достатъчно данни за извършено престъпление, ние съставяме предупредителен протокол. Местните избори винаги са свързани с много емоции. На места борбата е дори за един глас“, уточни министър Маринов.