Младежкият театър пуска онлайн режисьорския дебют на Мавро

Младежкият театър пуска онлайн режисьорския дебют на Мавро

Младежкият театър „Николай Бинев“ ще излъчи напълно безплатно в Мрежата спектакъла „Вуйчо Ваньо“ днес, на Разпети петък, от 19.00 ч.

Това ще е третото онлайн излъчване, на което зрителите ще имат възможност да се насладят при свободен достъп, след като над 15 хиляди души вече гледаха спектаклите „Три сестри“ с режисьор Крикор Азарян и „Кола Брьонон“ с режисьор Владимир Люцканов на страницата на Младежкия театър.

„Убедени сме, че театърът може и трябва да продължава своята мисия, дори когато е физически разделен от своята публика. Духовно обаче ние сме заедно, защото „Всичко ще бъде наред!“, казват от трупата.

„Вуйчо Ваньо“ е сред класическите пиеси на А. П. Чехов, която на 5 октомври 2006 г. имаше своята тържествена премиера на сцената на Младежкия под режисурата на доайена на театъра – Стефан Мавродиев. За него това бе дебютна постановка. Самият той споделя, че от 15-20 години е мечтал да постави „Вуйчо Ваньо“ и, за наше щастие като зрители, тази мечта се осъществява.

„Да осъзнаеш илюзията за смисъла на човешкия труд – в това се крие трагичното жило на „Вуйчо Ваньо“. В него е дълбокият смисъл на тези „сцени от селския живот", в които всичко е прекрасно, любовно, объркано, летят страсти, разминавания, срещи, разочарования, омрази“, заявява по този повод Стефан Мавродиев.

Сценографията е на Петър Митев, музиката – на композитора Ценко Минкин. В спектакъла участват големи актьори: Илия Добрев и Люба Алексиева, които вече не са на тоя свят, Станка Калчева, Лиза Шопова, Силвия Рангелова, Венета Зюмбюлева, Георги Кадурин, Малин Кръстев, Иван Несторов.

Както вече стана дума, излъчването на спектакъла е напълно безплатно, но, ако зрителите имат желание, биха могли да се включат в дарителската кампания „Театърът и зрителите срещу Covid-19“, която цели събирането на сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който да подпомогне усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Инцииативата може да бъде подкрепена на адрес:

https://bg.helpkarma.com/help/601585269832 .

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.